All about Vegetables

Wist u dat.... een Radijs niet giftig is voor een hond, maar wel weinig voedingswaarde heeft en honden vaak de smaak te scherp vinden? Of dat Andijvie een goede bron van vitamines en mineralen is voor uw hond? En in rauwe sperziebonen de stof Lectine zit, welke schadelijk is voor zowel mensen als honden?

Wilt u weten welke groenten u veilig kunt geven en welke groenten absoluut ongeschikt (=giftig) of schadelijk zijn? De groentetabel is een handig hulpmiddel om de geschiktheid van groenten op te zoeken! Bent u meer visueel ingesteld? Dan is het overzicht groenten van A-Z zeker een aanrader. Kiemen bevatten veel vitaminen, mineralen, enzymen, aminozuren en antioxidanten en zijn daarom ook nuttige aanvullingen op het menu van uw hond.  

Uiteraard is alle informatie toegespitst op algemene situaties. Wij adviseren altijd om bij gezondheidsproblemen en specifieke gezondheidsvragen contact op te nemen met een dierenarts! Want bij ziekten en aandoeningen kunnen bepaalde groenten beter niet worden gegeven of kunnen ze een interactie hebben met medicatie.


  • 1